Денталните инплантати са най-трайният и функционален вариант за заместване на зъб достъпен днес. Имплантата се състои от титаниев винт, който служи за корен на заместващия зъб и абатмънт /надстройка. С подходящата устна хигиена, денталният имплантат може да замени естествения зъб за цял живот.

Предимства на денталните имплантати

Има много причини, поради които денталните имплантати са по-добри от всички други форми на заместване на зъби. Имплантатите причиняват по-малко неудобства в начина на живот. След като имплантатът е поставен, той изпълнява всички функции на естествения зъб – няма ограничения в диетата, нито затруднения в говора. Не съществува друг вариант на заместване на зъб, който да може да претендира, че поддържа оралното здраве по начина, по който го прави имплантата. С времето, костта на мястото, където е бил корена на липсващия зъб може да се влоши и това да доведе до изместване или разхлабване на съседните зъби. Имплантатите са единственият вариант, който помага за предотвратяване на деструкцията на костната маса в челюстта. Хирургичната интервенция за поставяне на импланти е една от най-ефективните видове операции с процент на успеваемост надишващ 95%. И на последно място, имплантите са почти неразличими от естествените зъби.

Процедура

Първо, д-р Липчев ще ви направи панорамна снимка, за да определи оптималното положение на имплантата в челюстта. След като имплантатът се постави хирургично, след възстановителните процедури се поставят абатмънта и коронката. Ако дължината или широчината на костта ви е недостатъчна, д-р Липчев може да извърши процедура по присаждане на кост с цел да се увеличи максимално дълготрайността на имплантата.

Имплантатите могат да бъдат поставени на един или два етапа. Денталният имплантат може да бъде единичен и да поддържа една корона или да са няколко на брой и да поддържат фиксиран мост или да служи за стабилизиране на подвижна протеза. Имплантологията е изключително бързо развиваща се индустрия с все повече пациенти, които се интересуват от продукта. В Дентална практика д-р Липчев се гордеем с индивидуално изработен подход към всеки един пациент; поради това препоръчваме да си запишете час за предварителна консултация преди извършването на големи възстановителни процедури на 0888247064.