КАРИОЗНИ ЛЕЗИИ

С увеличаване на знанията за процесите на денталния кариес и ролята на първичната и вторична превенция при спирането на развитието им, са необходими чувствителни и специфични диагностични системи, които биха могли да дадат възможност на лекарите по дентална медицина да откриват признаци на ранна деминерализация и възможно развитие на пред кавитационна кариозна лезия преди възникването на кавитация. Д-р Липчев е много добре обучен да открива тези лезии, както и да използва модерни уреди, които помагат за откриването на микроскопични кариеси преди те да станат видими за човешкото око.

Възстановявания с цвета на зъбите

Пломбите са процедура по възстановяване при лечение на кариеси. Ние предлагаме пломби с цвета на зъбите, които изглеждат естествено в устата и могат да заменят метално изглеждащите сребристи / амалгама /пломби. Съвременните материали, използвани при композитните пломби осигуряват невероятно свързване, изисква се по-малка подготовка и запазва зъбната структура в по-голяма степен.

Процедура

Д-р Липчев използва бели пломби с цвят на зъба, за да възстанови зъби с кариеси, нащърбване и вдлъбнатини както и стари „сребърни” пломби от амалгама. Белите композитни пломби могат да се слеят козметично със съседния зъб много по-добре, отколкото старите метални пломби, а и те предлагат и редица ползи, свързани със здравето. Белите пломби формират по силна връзка със структурата на съседния зъб, отколкото металните пломби, което помага за предотвратяването на изтичане и счупване. Освен това, композитните пломби не са толкова чувствителни към температура като металните и не се разширяват толкова много при топлина, което помага за избягването на напукване на зъба с времето. Д-р Липчев може не само да използва композитни пломби за коригиране на кариеси в наскоро увредени зъби; той може също така и да подмени старата ви метална пломба, за да се сдобиете с по-млада и по- здрава усмивка. Старият материал се премахва внимателно, без да се разширява кухината, зъбът се изолира, поставя свързващ агент, композитът се нанася на мястото и материалът се втвърдява чрез специална фотополимеризираща лампа.

НЕПОДЖИВНО ПРОТЕЗИРАНЕ ЧРЕЗ МОСТОВИ КОНСТРУКЦИИ

Процедурата: Денталният мост е възможност да се заменят един или повече липсващи зъба. Мостът се закрепва за зъбите от двете страни на липсващия зъб и се циментира на мястото му, т.е. не е подвижен като частичните протези. Мостът е много здрав и с него може да се дъвче както с естествените зъби.

Денталните мостове често издържат много години (в повечето случаи по-дълго от десетилетие) и изискват по-малко допълнителна поддръжка от естествените зъби.

Необходимо време: Необходими са три посещения. Ако е необходимо да се извършат значителни промени в усмивката или захапката ви, могат да бъдат необходими няколко допълнителни кратки посещения. Обикновено първоначалния преглед продължава от 90 до 120 минути, а следващите често са само по 3-15 минути.

Очакван живот: Денталните мостове често издържат много години (в повечето случаи по-дълго от десетилетие) и изискват по-малко допълнителна поддръжка от естествените зъби. За дълготрайноста на конструкцията е важно да идвате на профилактичните прегледи.

Алтернативни възможности за лечение: Друга възможност за заместване на липсващ зъб или зъби е чрез използването на дентални имплантати. По-долу представяме предимствата и недостатъците, ако предпочетете мост пред имплантат:

Предимства на денталните мостове:

Себестойноста на моста е по- ниска от тази на инплантата.

Един мост може да бъде завършен за две посещения и общо време за лечение от две седмици.

Не е необходима орална хирургия. (и все пак, операцията за поставяне на дентален имплант обхваща много малко място и има лесно възстановяване)

Ако костта на мястото на липсващия зъб е атрофирала или стопена, често е по-трудно да се постави дентален имплантат. Дори при силно атрофирала кост на празното място, денталният мост пак би работил добре.

Недостатъци на денталните мостове:

На зъбите и от двете страни на липсващия зъб трябва да бъде поставена корона. Ако зъбите от двете страни на липсващи зъб са в идеално състояние е препоръчително поставянето на дентален имплант, за да се избегне необходимостта от ненужно изпиляване на тези зъби.

Тъй като мостът свързва крепителните зъби заедно, за да може да обхване празното място, той не може да се почиства с конец както нормалните зъби. За да се почисти мястото на липсващите зъби, над които преминава моста, е необходимо да се използва четка или конец.

За повече информация относно неподвижното протезиране или за да си запишете час за преглед, моля, свържете се с нас сега на 0888247064.

ПОДВИЖНО ПРОТЕЗИРАНЕ

Дали поради заболяване или генетични нарушения, понякога се загубват всички долни или горни зъби на пациента. Въпреки, че това може да бъде отчайващо, протезите могат да ви дадат втори шанс да имате красива усмивка.

Пълните протези помагат при дъвченето и запазват лицевата структура и подпомагат речта. С временните протези, вие можете да се радвате на пълен набор от зъби докато чакате венците ви да заздравеят и костта ви да се адаптира след екстракцията. Това може да отнеме до шест месеца, поради това временните протези са чудесна алтернатива през това време.

Понякога не са необходими пълни протези. Частичните протези могат да заместят низ от липсващи зъби и се захващат към останалите зъби. Без значение на вида зъбни протези, които ще изберете, може да сте сигурни, че ще получите естествено изглеждащи протези, които съответстват на вашата лицева структура и желаният от вас цвят на зъбите.

За повече информация относно подвижното протезиране или за да си запишете час за преглед, моля, свържете се с нас сега на 0888247064.